Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: te veel glycidyl-esters in ghee en...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: te veel glycidyl-esters in ghee en...
De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...
Amerikaanse autoriteiten hebben aangekondigd een drinkwaterstandaard in te voeren om burgers te beschermen tegen PFAS. De nieuwe Amerikaanse normen...
Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt:...
In de strijd tegen voedselverspilling lijkt er soms minder aandacht te zijn voor vlees, vindt Dr. Annika Thies van het Duitse Thünen Institute for...
Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...
Het kiezen van de juiste verpakking voor voedingsmiddelen is een complexe puzzel. Het is laveren tussen duurzaamheid, recyclebaarheid, houdbaarheid,...
De afgelopen zes jaar werd voor €4,2 miljard advertentieruimte ingekocht voor ongezonde voeding, blijkt uit onderzoek van Pointer. Unilever kocht de...
Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit...
De last van de door voedsel overgedragen ziekte van Chagas is hoger dan gedacht. Wetenschappers roepen op om de ziekte op te nemen in nieuwe...